April 30, 2013

Burung Linglung Terkurung

     Rinduku melentera: seiring berlarian dalam relung benakku kepingan-kepingan masa lalu yang kita ciptakan dulu, kala kau dan aku bersama selalu [membuat waktu cemburu]. Rindu ini mengarus, menghanyutkanku dari bangku di hadapan jendela yang sendu ke saat-saat penuh suka duka dan haru denganmu. Aku bagai burung linglung terkurung, termenung dalam tabung berselubung. Aku menunggu kembalinya jemarimu ke jarak pandangku, menunggu kau membuka tutup tabung itu dan membebaskanku [lalu menyambutku] bersama sepotong senyum yang menggantung di antara dahi dan dagumu.


April 28, 2013

Finally Over. Relax.. Fiuhh..


     Yep. It's finally over. Sidang umum BEM di fakultas saya tinggal beberapa hari lagi, dan semua tugas-tugas telah selesai saya laksanakan. That means, separuh kesibukan saya sebagai mahasiswa akan berkurang drastis. Yeah. OMG. It feels so good to know that it's gonna be over. I decided not to continue this organization in the next period. Great, right?

     But I'm still active in one of small student organizations in my faculty. Being a student without organization sounds uncool. hehe. And I just joined english club and Choir club too. For fun. Jadi otak saya tidak panas dipakai melulu. Harus ada waktu untuk bersenang-senang. dan bergabung di English club serta Paduan Suara Fakultas barangkali salah satu pilihan yang bakal menyenangkan. Woohoo!

April 20, 2013

Proud To Be A Personal Blogger

     Again and again. People asked me, "Are you a travel blogger?" or "Are you a photographer?" or something like, "I don't get any information from your blog. Why don't you share important things like news or knowledge or useful entries or bla.. bla.. bla.." or any other weird questions. Annoying. I'm tired to explain. I'm bored to re-write the same answer again and again. What the heck..


     Be smart people. This blog is a personal blog; A blog where I share everything, (mostly) like a diary and any other various posts. I'm free to write anything I want. There's no rule or law which said that I must write this or that. And the most important thing is I write on the blog as hobby, for FUN. Not for money, politics, alexa rank, google rank, visitors, popularity, etc. But if other personal bloggers want to write on the blog for money, politics, alexa rank, google rank, visitors, popularity, etc that's okay. As long as they get much fun. FUN.

      Back to the topic. I actually don't really care of what people think about my blog. But when people ask the same question again and again.. Oh please. Nobody would like that. So please read this:
     I'm not a news blogger, or backpacker/travel blogger, or photography blogger, or literature (sastra) blogger, or food blogger, or music blogger, or designer-blogger, or sketch blogger, or religion blogger or spam-blogger or something. Even though I sometimes write about news, travelling, photography, poems/story, food, music, design, sketch, religion, spam or something.

I'm a personal blogger. and I'm proud.
So stop asking.


     Anyway, I already write about me here and I already answer many frequently asked questions here. So if you want to ask something please read that first. And you can ask me new questions on in my ask.fm account or just send it to my email. And please, no question like "Are you a food blogger or somehing?"

ARGH!
hahaha...

April 16, 2013

Creative Writing

     Hi everyone!
     How have you been?

     Last night, I finally finished my very first novel. Can you believe that? Hehehe. I've been writing my first novel since 3 year ago, since I was still a highschool student. Why so long? Karena pengerjaannya selalu tertunda-tunda atau terganggu oleh banyak hal. Kesibukan kuliah, organisasi, kegiatan-kegiatan mahasiswa, dan berbagai hal-hal menarik lainnya. Dan selesainya novel pertama ini berarti sekali untuk saya. I'm so happy, Alhamdulillah :)


     Yesterday, I visited an old library in the city. Saya mengunjungi perpustakaan daerah yang jarang sekali dikunjungi orang karena tempatnya kecil, sempit, dan tidak begitu dikenal. And guess what? I found an interesting old-book and I borrowed it. Saya menemukan buku yang selama ini saya cari-cari karena tidak saya temukan di toko buku manapun. Buku lama, memang. Penulisnya juga sastrawan lama, A.S. Laksana. Here are some snapshots. Plus foto narsis. hahaha...


     This book is just like a moodbooster for me to write. What I really need right now. There are so many useful and helpful writing tips inside. Semoga buku ini bisa membantu saya untuk lebih mematangkan lagi tulisan saya untuk... Novel kedua! Yes everyone, I'm planning to write my 2nd novel. Wish me luck!
Photobucket


April 12, 2013

They Got X Factor in Their Blood

     Hello everyone!
    I've been watching X Factor Indonesia since the first day it appeared on TV. Did you wacth it too? Favorit saya adalah Fatin Shidqia dan Mihka Angelo. Suara mereka tak hanya enak didengar, tapi juga khas, memiliki karakter dan lagi mereka sangat berbakat. Padahal mereka hanya pelajar biasa. Yes people, they both are just ordinary students in the beginning. But I believe, one day, they would be great singers of this country. Proud proud proud..


Here are some of their video-performance.
My favorite!



     And I don't know why I don't really like the contestants from "Over 26" category. I think they should not join X Factor Indonesia anymore. Coz they're too mature & too good as singers. Moreover, some of them already created albums before they joined the contest. How unfair... (No offense, guys)

Photobucket

     Anyway, I always watch the show on TV every friday night. I just love Fatin and Mikha but I never missed the performance of all contestants, thou.. LOL. My parents allowed me to watch it all night long coz the next day is saturday, right? (Btw ada sebuah peraturan di rumah saya, tidak boleh berisik setelah jam 22.00 haha )

April 07, 2013

The 4th Blog Anniversary & The Announcement of Giveaway Winners

It's 4 Anniversary!
     This is actually a too late celebration. Coz this blog was officially born at September 2008. Not April. But you know, I've been busy since the first day I stepped my foot on the faculty and yeah... I could not publish the anniversary post ontime. hehe..

Maaf pemirsah..


     Saya merasa bangga. Tetap bisa aktif nge-blog (walaupun nggak aktif-aktif banget) sampai 4 tahun. Eh, sekarang udah masuk tahun ke 5 sih. Ya.. meskipun kedengarannya sepele ya. "Apaan sih, nge-blog?". Wuih. Jangan salah. Blogger itu bisa dibilang udah profesi lho. Butuh pengorbanan tenaga, biaya dan waktu. Seperti profesi-profesi lainnya. Tapi yaa.. namanya sudah hobi. That's not a big problem. Blogger sejati itu merasakan kepuasan tersendiri setelah menekan tombol "Publish Post". Dan Blogger sejati juga merasakan kepuasan tersendiri saat entri yang ditulisnya dibaca oleh pengunjung, bahkan dikomentari. Dan konsisten melakukan kegiatan blogging ini susah banget lho. Penuh tantangan. Penuh cobaan. Penuh rintangan. Jadi, Saya bangga menjadi seorang blogger :)

And I held this giveaway as the celebration!
Maaf untuk keterlambatan pengumuman pemenangnya. Padahal seharusnya bisa tapi gara-gara ada kesibukan dadakan dari kampus, terpaksa ditunda.

So, siapa yang udah penasaran pengen tahu pemenangnya? ;)

Selamat kepada Kak Uli sebagai pemenang utama!
You got 2 novels + 2 comiks + 1 "Vanilla Sky" CD + 1 cool glasses
Silahkan kirimkan email berisi nama lengkap, no HP dan alamat lengkap ke
Aulhowler@yahoo.com
Thank you! :)

Dan berikut ini adalah pemenang beruntung yang berhak memenangkan pulsa Rp 20.000 untuk 2 orang (Masing-masing Rp 10.000 )

Please send me your phone number via twitter DM :)

And thank you very much to all of amazing bloggers for participating in my giveaway. I really appreciate it. So I'd like to give you this awards...


 
Mission :
Share this award to 2 or 5 other bloggers you love.
You also can save it just for your self

Thank you thank you thank you very much!
It's very nice to have a super nice blogger-neighbors like you guys all.
See you in the next post!
Have a nice april!

April 01, 2013

Inikah Faktanya? Jadi Ternyata Selama Ini...

     Rasanya nggak kepengen nge-blog sekarang. Terlebih karena baru saja dihantam oleh masalah ini. Tapi biar gimanapun juga hari ini pokoknya saya harus update.

     Well, Hi everyone.

     Hari ini pilu banget. Dunia terasa beda. Sejak tadi pagi...
     Air mata saya rasanya nggak bisa lagi mengucur. Hati ini sakit. Sakit banget. Hanya karena sebuah kalimat yang tanpa disengaja meluncur dari mulut mama. Gara-gara saya merengek minta dibelikan sepeda motor lagi, padahal di rumah sudah ada tiga.

     "Anak nggak tau diri. Udah untung dipelihara. Kalo nggak mungkin masih di panti asuhan."

Ya Tuhan..
Jadi saya bukan anak kandung?



     Saya kaget bukan main pas denger langsung dari mama. Lanjut saya tanya ke papa. Tapi papa malah gugup. beliau bilang, "Mungkin mama lagi emosi. Nggak usah diambil hati.."

     Dan itu sama sekali nggak bikin saya lega.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...